مارول

یه لحظه چشماتونو ببندین و تصور کنین که رئیس یه کمپانی فیلم‌سازی تو دهه‌ی 90 هستین و دنبال یه راهی می‌گردین که فروش فیلماتون رو حسابی ببرین بالا؛ از یه سمتی هم میدونین که کامیک‌ها و ابر قهرمان هایی که توشون هستن، به‌شدت محبوبن و مخاطبای زیادی دارن و قراره کلی خرید اکشن فیگور وجود داشته باشه. خب حالا شما به‌عنوان رئیس، چه تصمیمی می‌گیرین؟ آفرین، تصمیم می‌گیرین که ابر قهرمان های محبوب کامیک‌ها رو بیارین تو دنیای سینما و کاری کنین که علاوه بر مخاطبای همیشگی سینما، عاشقای دنیای کامیک هم، برای تماشای فیلماتون، راهی سینما بشن. این موضوع، دقیقا همون اتفاقیه که برای کاراکترای مارول افتاد و کمپانی‌های فیلم، یکی‌یکی رفتن برای خرید شخصیت‌هاش و مارول هم چون تو بحران مالی بود، مجبور شد که بعضی از شخصیت‌هاش رو بفروشه. بذارین تک‌تک این کمپانی‌هایی که حقوق مارول رو خریدن، بهتون معرفی کنم:

  • نیو لاین سینما (New Line Cinema)

اولین باری که مارول، یکی از حقوقش رو به یه کمپانی فروخت، سال 1998 بود. اون زمان، مارول حق امتیاز تیغ (Blade) رو به نیو لاین سینما داد و کلی هم سود کرد؛ چون با اینکه تو ساخت فیلم هیچ خرجی نمی‌کرد، ولی توی سودش شریک بود! در حال حاضر، حق امتیاز Blade دست مارول هستش و نیو لاین سینما، با حق امتیازی که اون موقع خریده بود، فقط سه تا فیلم تیغ رو ساخت.

  • کمپانی فاکس قرن بیستم (2oth Century Fox)

دومین باری که مارول، یه سری از حقوق خودش رو به یه کمپانی دیگه واگذار کرد، مربوط میشه به سال 2000 و کمپانی فاکس قرن بیستم. توی این اتفاق، مارول، حقوق مردان ایکس رو به این کمپانی فروخت و سود خفنی هم کرد. چند وقت بعدش، فاکس، حق امتیاز چهار شگفت‌انگیز و ویلین‌هاش رو هم خرید؛ ولی خرید موفقی نبود و فیلم‌هایی که ساخت، شکست بدی خوردن.

  • کمپانی سونی (SONY)

توی سال 2002، مارول، حق امتیاز مرد عنکبوتی و ویلن‌هاش رو به سونی فروخت و   و سونی هم سری فیلم‌های مرد عنکبوتی رو ساخت و فروشگاه اینترنتی اکشن فیگور دالاران هم اکشن فیگور هاش رو آورد ولی خب به چیزی که می‌خواست نرسید. سونی و مارول، سر این شخصیت، درگیری‌ها و حاشیه‌های زیادی داشتن و یه توافق‌هایی هم کردن که تو قسمت بعدی بهتون می‌گم آخر این ماجراها به کجا رسید.

  • یونیورسال پیکچرز (Universal Pictures)

تو سال 2003، کمپانی مارول، حق امتیاز هالک رو به یونیورسال پیکچرز فروخت و این کمپانی هم، فیلم Hulk رو ساخت و هات تویز هم کلی ازش اکشن فیگور زد؛ ولی این فیلم هم به سرنوشت Spider-man سونی دچار شد و نتونست موفق بشه. آخرش هم یونیورسال، حق امتیاز شخصیت هالک رو دوباره به مارول واگذار کرد و بیخیال این شخصیت شد.

از اینجا به بعد داستان، یعنی سال 2004 به بعد، مارول تغییر رویه میده و به این فکر میفته که چرا خودش نباید از شخصیت‌هاش تو دنیای سینما استفاده کنه؟ چون داشت می‌دید که مردم عاشق حضور ابرقهرمان‌ها تو دنیای سینما هستن و شخصیت‌های کامیک‌های خودش، بهترین گزینه‌هایی هستن که می‌تونه ازشون استفاده کنه